DyreID - Når et kjæledyr skifter eier må det foretas et eierskifte
Eiet av Den norske veterinærforening

Skal du selge eller overta et kjæledyr som er ID-merket, så må det gjennomføres et eierskifte. Eierskifter foretas nå digitalt via registrert eiers Min side på web eller i DyreID-appen. På vårt Hjelpesenter finnes en nøyaktig beskrivelse av prosessen.

Prisen for eierskiftet er kr 350,-, som belastes selger, og når betaling er registrert mottatt så er eierskiftet fullført og ny eier er søkbar i registeret vårt.

For NKK-registrerte hunder gjelder andre regler

Dersom hunden er registret i Norsk Kennel Klub (NKK), vil ikke DyreID kunne gjennomføre eierskiftet.

Da må NKK sitt eierskifteskjema benyttes, og må sendes som original pr post til NKK. Registrert eier kan også foreta eierskifte elektronisk via «Min side» hos NKK.

Eierskifte i regi av NKK koster pt kr 590,- for ny eier.

Når NKK har gjennomført eierskiftet blir DyreID automatisk oppdatert med dette eierskiftet. Les mer på NKK sine nettsider.

Registrering av dyr ID-merket i utlandet

Kjøper eller overtar du et dyr fra utlandet som er ID-merket i det landet det kommer fra, så bør den registreres i Norge.

Dette gjøres ved at du tar dyret med til veterinær, som leser av chip og foretar registreringen, som overføres til oss. ID-nummer forblir det samme, men dyr og eier blir søkbar i DyreID sitt register. Etterregistrering koster pt kr 590,-, og eier får tilsendt en betalingslink fra oss. Når betaling er registrert mottatt så vil dyret være søkbart i registeret vårt.

Les mer på vårt Hjelpesenter.

Kontakt oss

  • Telefon 22 99 11 30
  • Send melding
  • Freserveien 1, 0195 Oslo
  • Org.nr. 971 180 536

Åpningstider telefon

  • Mandag - torsdag: 10.00 - 14.00
  • Fredag: 09.00 - 11.30

Følg oss

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID også er søkbart i hele Europa.

DyreIDs nettsteder