DyreID - Artikler
Eiet av Den norske veterinærforening

Forsikring av katt er god dyrevelferd

Fagveterinær i DyreID deler sine betraktninger rundt forsikring.

Kun 10 % av kattene i Norge er forsikret, selv om katter er ofte utsatt for skader og sykdommer som dekkes av enkle veterinærforsikringer. Til sammenligning har de i Sverige en forsikringsdekning på over 50% for katter. 
- Kanskje dette skyldes kulturforskjeller, men det kan også være at mange rett og slett glemmer det, sier DyreIDs Fagveterinær, Kamilla Tragethon.

Veterinærmedisinen blir stadig mer avansert og er ofte kostbar. En god dyreforsikring beskytter deg derfor mot uforutsette kostnader hvis noe skulle skje. Statistikk fra DyreID sitt diagnoseregister viser at mye kan skje i dyrets første leveår. 
- Katter er viltre og lekne krabater som elsker å utforske nye ting. Sannsynligheten er da tilstede for at katten din kan bli syk, skadet eller utsatt for en ulykke, og trenger besøk hos veterinær, fortsetter Kamilla.

Den norske veterinærforeningen oppfordrer til obligatorisk forsikring av katt
Over 93 prosent av kjæledyr i Norge blir ID-merket gjennom DyreID. Bare litt under en fjerdedel av dem er forsikret. I samarbeid med DyreID gir Tryg nå tilbud på forsikring til kjæledyr som ID-merkes.

Mange dyr får ikke hjelpen de trenger, enten de er kommet bort fra eier eller har helseproblemer. Den norske veterinærforeningen vil kreve mer av eierne.
– Obligatorisk forsikring og ID-merking av kjæledyr gir dyrene garanti for at de får hjelp når de trenger det, sier veterinær og fagsjef Ellef Blakstad i Den norske veterinærforeningen til P4-nyhetene.

Med katten din forsikret hos Tryg og registrert hos DyreID, betaler du ingen egenandel ved ulykke i kattens første leveår. I tillegg får du nå 10% nettrabatt

Oftest stilte skadediagnoser - 2022
DyreID samler inn live diagnosedata fra hele Norge og har til enhver tid full oversikt over rapporterte skade- og sykdomsdiagnoser.
Her er topp 4 skadediagnoser du vil kunne få fritak for egenandel gjennom DyreIDs samarbeid med Tryg.

Kilde: DyreIDs diagnosedata 2023, viser skadediagnosene hyppigst stilt på katter i alderen 0-1 år

Mange vurderer avlivning
Kamilla Tragethon, fagveterinær i DyreID, tror utviklingen i veterinærfaget de siste årene har bidratt til å gjøre tanken på kjæledyrforsikring mer attraktiv også her til lands.

– Det har blitt mer og mer modernisert, med en enorm utvikling både på diagnostikk, stadig høyere kompetanse blant veterinærer og bedre muligheter til å behandle små dyr.

Baksiden av medaljen er at kompleks behandling og diagnostikk koster mer.

Når en katt må gjennom MR-undersøkelse i narkose og i tillegg trenger et sett blodprøver for å finne ut av symptomene har det en annen pris enn for tobeinte eiere som får sine behov dekket av helsevesenet.

– Med tanke på dyrevelferd er det viktig med god utredning før man setter i gang med rett behandling, sier Tragethon.

– De fleste veterinærer har imidlertid opplevd at dyreier vurderer avliving i stedet for behandling på grunn av kostnad, og det er uheldig. Med forsikring kan dyreeier velge den beste behandlingen for sitt dyr.

Tragethon har selv positive erfaringer med dette etter at familiehunden nylig måtte gjennom en større operasjon på klinikk.

– Det var veldig kjekt fordi jeg bare betalte egenandelen, som ikke var en stor sum.

Beregn pris på tryg.no

Kontakt oss

  • Telefon 22 99 11 30
  • Send melding
  • Freserveien 1, 0195 Oslo
  • Org.nr. 971 180 536

Åpningstider telefon

  • Mandag - torsdag: 10.00 - 14.00
  • Fredag: 09.00 - 11.30

Følg oss

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID også er søkbart i hele Europa.

DyreIDs nettsteder