Skal du selge eller overta et kjæledyr som er ID-merket, så må det gjennomføres et eierskifte. Da må det fylles ut og sendes inn skjema «Melding om eierskifte»

Det er viktig at den som er registrert som eier signerer skjemaet før innsendelse.

Behandlingstiden er 3-4 uker, og vedkommende vil være søkbar i basen vår etter at faktura på pt kr 280,- er innbetalt.

For NKK-registrerte hunder gjelder andre regler

Dersom hunden er registret i Norsk Kennel Klub (NKK), vil ikke DyreID (Dyreidentitet) kunne gjennomføre eierskiftet.

Da må NKK sitt eierskifteskjema benyttes, og må sendes som original pr post til NKK. Registrert eier kan også foreta eierskifte elektronisk via «Min side» hos NKK.

Eierskifte i regi av NKK koster pt 495 for ny eier.

Når NKK har gjennomført eierskiftet blir DyreID automatisk oppdatert med dette eierskiftet. Les mer på NKK sine nettsider.

Registrering av dyr ID-merket i utlandet

Kjøper eller overtar du et dyr fra utlandet som er ID-merket i det landet det kommer fra, så bør den registreres i Norge.

Dette gjøres ved at du tar dyret med til veterinær som leser av chip, og fyller ut skjemaet «Etterregistrering av dyr merket i utlandet», som sendes til oss. Chip nr forblir det samme, men ny eier blir søkbar i DyreID sitt register. Etterregistrering koster pt 495, og ny eier får tilsendt faktura fra oss. Når fakturaen er registrert betalt vil dyret være søkbart i registeret vårt.

Kontakt oss

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID (Dyreidentitet) også er søkbart i hele Europa.

Har du fått SMS eller e-post fra oss?

Vi har sendt ut melding til dyreeiere i forbindelse med bekreftelse og oppdatering av kontaktinfo.

Klikk her for å logge deg inn

Lukk