Uncategorised

Inaktiv mikrochip

Enkelte ganger påvises inaktiv chip i et kjæledyr.

Det er ikke behov for røntgen i slike tilfeller, men det er lurt å sjekke med ulike chiplesere.

Årsaker til inaktiv chip kan være at;
 • chip har falt ut
 • Ikke lar seg scanne med chipleser
 • det må settes inn ny pga katteluke
Rutinen ved inaktiv chip er å sette inn ny chip og fylle ut skjema for inaktiv chip, returnere dette til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Skjemaet kan lastes ned her.

Dersom det gjelder en NKK-registrert hund med inaktiv chip sendes skjema til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

På bakgrunn av innsendt skjema så kobler vi de to chip nr sammen, for å sikre at begge chip’ene blir søkbare dersom den inaktive chip’en plutselig fungerer igjen.

Skjema for Inaktiv mikrochip

Feilregistrert mikrochip

Skjema for feilregistrering av mikrochip brukes i tilfeller hvor chip for eksempel er registrert på feil dyr, chip forvekslet på to dyr i et kull og tastefeil av chipnummer på et dyr.

I tilfeller hvor to valper er forvekslet trenger vi et skjema for hver valp.

Skjemaet kan lastes ned her. Fyll ut skjemaet og send til oss pr epost til; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .
Dersom det gjelder feilregistrering av en NKK-registrert hund sendes skjema til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Når dette er endret hos NKK, så vil dette automatisk bli oppdatert i DyreIDs register.

Skjema for Feilregistrert mikrochip.

DyreID lanserer Mitt Spor

– en sporingsenhet utviklet i samarbeid med Telenor

I samarbeid med Telenor har DyreID utviklet en app og en sporingsenhet som du kan feste på hundens halsbånd eller sele.

Med Mitt Spor gir du deg og hunden din maksimal trygghet. Du føler deg trygg ved at du alltid vet hvor hunden din er, samt at du raskt kan finne den igjen. Oversikt over turer gjør at du enkelt kan ivareta mosjonsbehovet til hunden din.

Visualisering av sporing i appen

Dette er Mitt Spor

 • "Se posisjon" hjelper deg å lokalisere hunden hvis den plutselig stikker av
 • Finn posisjonen til en eller flere hunder
 • Del posisjonen til hunden med hundepasser eller familie
 • Motta varsler hvis hunden går ut eller inn i et definert område
 • Se ukentlig og månedlig oversikt over hundens turer og aktivitetsnivå
 • Trådløs lading av sporingsenheten
 • Enheten kommer med silikondeksel slik at den enkelt kan festes til halsbåndet
 • Sporingsenheten bruker GPS-posisjonering og kommuniserer over 4G LTE-M nettverk.

Mitt Spor er gjort klar for helsedata

Med DyreIDs dianoseregister vil vi kunne gi en fortløpende og systematisk oversikt over helsetilstanden til alle kjæledyr i landet med muligheter til å selektere på ulike faktorer som rase, alder og geografi.

Som eneste sporingsenhet i verden vil du kunne få koblet bevegelsesdata opp mot disse helsedataene. Dette er svært nyttig for deg og ditt dyrs velferd.Terms and Conditions

BRUKERVILKÅR FOR SAVNET & FUNNET

De følgende brukervilkårene regulerer din tilgang til og bruk av tjenesten Savnet & Funnet ("Tjenesten"). Tjenesten leveres av DyreID AS. Ved å trykke aksepter bekrefter du at du har lest og godtar disse vilkårene. Ved vesentlige endringer av vilkårene vil du få varsel sendt til din registrerte epostadresse innen rimelig tid før de nye endringene trer i kraft.

1. OM TJENESTEN

Tjenesten er en løsning som tilbys av DyreID AS for at savnede kjæledyr lettere skal kunne finnes. Tjenesten gir privatpersoner, organisasjoner og andre relevante aktører ("Brukerne") adgang til å annonsere dyr som savnet eller funnet via DyreIDs Savnet & Funnet-kanaler.
Du kan registrere deg for Tjenesten ved å opprette en Savnet & Funnet-bruker her. Dersom du allerede har opprettet en Min Side-bruker hos DyreID, kan du registrere deg via din eksisterende brukerprofil. Du kan også logge deg inn på Tjenesten via sosiale medier (Facebook, Google og andre relevante kanaler).

2 BRUK AV SAVNET & FUNNET

Tjenesten benyttes på eget ansvar. Dersom man benytter seg av Tjenesten i strid med disse vilkårene eller brukerens bruk eller misbruk ellers medfører ulemper for DyreID, kan DyreID kreve erstatning for sine tap.
DyreID tar ikke ansvar for innhold som lagres eller distribueres via Tjenesten. DyreID forbeholder seg retten til å fjerne eller nekte å distribuere innhold på Tjenestene, samt å si opp Brukere som ikke overholder brukervilkårene. Ved å godkjenne disse vilkårene forplikter du deg til å ikke laste opp bilder eller tekst som har et upassende innhold (f.eks. seksualiserende eller støtende innhold). Brukere som registrerer dyret sitt i Tjenesten må oppgi riktige opplysninger om navn, adresse, telefonnummer og andre nødvendige opplysninger. Brukere som legger inn uriktige eller manglende opplysninger, kan risikere å få dyret fjernet fra listen over savnede dyr. Brukerne er ansvarlige for å holde status på dyreannonsen løpende oppdatert. En annonse vil bli markert som "løst" eller "gjenforent" dersom Brukeren (i) ikke har endret status på dyret eller utvidet savnet-perioden innen 28 dager fra datoen annonsen ble registrert, eller (ii) selv har markert eller rapportert at dyret er funnet.

3 PERSONVERN

I forbindelse med bruken av Tjenesten vil DyreID behandle personopplysninger om Brukerne. Denne behandlingen er nærmere beskrevet i DyreIDs personvernerklæring.

4 KOMMUNIKASJON MED BRUKERNE

Du kan selv velge om du vil tilgjengeliggjøre din egen kontaktinformasjon når du legger ut en annonse i Tjenesten. Hvis du ikke velger å tilgjengeliggjøre kontaktinformasjonen din, vil all kommunikasjon mellom deg og andre Brukere gå via DyreID. DyreID er ikke ansvarlig for innholdet i kommunikasjonen som videreformidles i denne forbindelse.
Brukere som ønsker å respondere på en savnet-annonse og rapportere inn et dyr som funnet, må enten bruke kontaktskjemaet som ligger i Tjenesten eller den publiserte kontaktinformasjonen til den Brukeren som har annonsert dyret som savnet. Av sikkerhetshensyn vil IP-adresser bli logget i forbindelse med kommunikasjon med Brukerne av Tjenesten.

Gå til Savnet og funnet

DyreID lanserer gratis tjeneste for Savnet & Funnet

Savnet & Funnet er en naturlig tjeneste for DyreID og en tjeneste som vil gi alle dyreeiere en ekstra trygghet. Kjernen i vår virksomhet er identifisering, sporing og gjenfinning og det er derfor naturlig at vi nå lanserer Savnet & Funnet. Som en del av denne tjenesten er "Søkbar på 1-2-3" som gjør at ditt dyr er søkbar med bilde hvis noen finner en savnet hund eller katt i ditt nærområde. Dette er en gratistjeneste fra DyreID og er en naturlig del av vår nasjonale ID-tjeneste.

Du kan registrere at du ønsker å være "Søkbar på 1-2-3"

Kom i gang på 1-2-3

Du har nå muligheten til å regsitrere at din hund eller katt skal være søkbar med bilde, hvis noen finner en savnet hund eller katt i sitt nærområde. De som finner et savnet dyr vil da enkelt gå inn på DyreID.no og se om det savnede dyret er din hund eller katt. Med DyreIDs "Søkbar på 1-2-3" kan du faktisk bli kontaktet for gjenfinning allerede før du merker at er savnet! De fleste dyreeieres mareritt er at kjæledyret skal bli borte – og at eier ikke skal bli kontaktet ved eventuell gjenfinning. Derfor lanserer vi Savnet & Funnet som er en tjeneste fra DyreID, hvor du kan melde inn ditt kjæledyr som savnet – eller melde fra om du har funnet et kjæledyr.
DyreID forvalter det nasjonale ID-registeret over kjæledyr. Vi har derfor lagret informasjonen om deg og ditt dyr hos oss.

Slik kommer du i gang:

 1. Klikk på knappen "Registrer" under. Du vil da få få muligheten til å klikke på "Motta engangskode". Denne sendes til din e-post.
 2. Gå igjennom og sjekk at alle data om deg og ditt dyr er korrekt registrert.
 3. Last opp eller ta bilde av din hund eller katt- dette kan du gjøre direkte med din telefon
 4. Lagre og godkjenn

OBS! Vi gjør oppmerksom på at henvendelser går automatisk via våre løsninger. Dette for å ivareta sikkerheten i løsningen

DyreID samarbeider med landets dyreklinikker

DyreIDs publikumssøk er allerede en forutsetning for et fungerende system for Savnet & Funnet, all den tid du som eier kan bli funnet ved søk på ID-nummer. ID-merking og registrering skjer hos landets dyreklinikker som sender data direkte inn til oss.
DyreID vil også samarbeide med Viking Redningstjeneste om Savnet & Funnet, og vil ha direkteintegrasjon mot deres hittehundtjeneste, som de forvalter på vegne av myndighetene. Dette betyr at Savnet & Funnet fra DyreID blir en komplett tjeneste når vi lanserer i oktober.

Lansering i oktober

Selve Savnet & Funnet-tjenesten vil lanseres i oktober. Det er derfor viktig at du registrerer deg allerede nå for at ditt dyr skal kunne være søkbar med bilde i kart ved lansering. Å være søkbar hvis noen finner et kjæledyr i ditt nærområde vil være en grunnleggende trygghet og sikkerhet for alle dyreeiere.

Alle dyreeiere kan nå registrere at de ønsker å være søkbare

Savnede dyr vises i kart basert på lokalisering

Hvordan fungerer Savnet & Funnet fra DyreID?
Savnet & Funnet er fullintegrert med DyreIDs ID-database. Dette betyr at eiere som savner en hund eller katt enkelt kan logge inn på Min Side og rapportere sitt dyr som savnet.
Alle data vil være forhåndsutfylt med de lagrede data vi har.

Enklere blir det ikke!
Hvis dyret mot formodning ikke er registrert hos DyreID, kan man selvfølgelig rapportere et savnet dyr ved å opprette en egen profil hos oss. Dette vil være mulig ved lansering i oktober.

Hvordan fungerer Søkbar på 1-2-3?
DyreID sender nå ut informasjon til alle landets registrerte hunde- og katteeiere. Du kan med noen enkle steg indikerer at du ønsker å være søkbar med bilde av din hund eller katt. Hvis noen finner din hund eller katt vil du bli kontaktet.
Med DyreIDs "Søkbar på 1-2-3" kan man altså nå bli kontaktet for gjenfinning allerede før man merker at dyret er savnet!

Hvis noen finner et savnet dyr- hva gjør de?
DyreIDs Savnet & Funnet-tjeneste er utviklet med fokus på enkelhet og brukervennlighet. Tjenesten vil være en naturlig del av DyreIDs nettsider, og her velger man å søke i rapporterte savnede dyr. Vi ber om tillatelse til å bruke lokalisering på telefonen og viser hunder eller katter i nærområde denne befinner seg. Rapporterte savnede dyr eller dyr som befinner seg i nærområdet vil da vises i kart og man kan enkelt se om det er rapporterte dyr de har funnet.

Søkbar på 1-2-3, kan den misbrukes?
DyreID har laget tjenesten slik at kontakt med deg som eier går via oss, og vi formidler denne kontakten. Man må ha en profil hos oss før vi kan formidle kontakt.
Profiler med bilde vises ikke med eiers eksakte posisjon, vi viser lokasjon basert på postnummer.
På denne måten sikrer vi oss mot at tjenesten ikke kan misbrukes- en trygghet for alle.

Hvordan kan min veterinær bruke tjenesten?
Alle veterinærer kan bistå dyreeiere med å rapportere et savnet dyr via Min side. Hvis en klinikk får et savnet dyr inn, kan man enkelt søke opp dette enten via ID-søk eller på Savnet & Funnet

Når lanseres tjenesten Savnet & Funnet fra DyreID
Savnet & Funnet fra DyreID lanseres i oktober


Har du spørsmål?

 • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID også er søkbart i hele Europa.