Hjelpesenter for veterinærer

Inaktiv mikrochip

Enkelte ganger påvises inaktiv chip i et kjæledyr.

Det er ikke behov for røntgen i slike tilfeller, men det er lurt å sjekke med ulike chiplesere.

Årsaker til inaktiv chip kan være at;
  • chip har falt ut
  • Ikke lar seg scanne med chipleser
  • det må settes inn ny pga katteluke
Rutinen ved inaktiv chip er å sette inn ny chip og fylle ut skjema for inaktiv chip, returnere dette til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Skjemaet kan lastes ned her.

Dersom det gjelder en NKK-registrert hund med inaktiv chip sendes skjema til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

På bakgrunn av innsendt skjema så kobler vi de to chip nr sammen, for å sikre at begge chip’ene blir søkbare dersom den inaktive chip’en plutselig fungerer igjen.

Skjema for Inaktiv mikrochip
Løste dette problemet ditt? Hvis ikke, gå til kontaktskjemaet.

Feilregistrert mikrochip

Skjema for feilregistrering av mikrochip brukes i tilfeller hvor chip for eksempel er registrert på feil dyr, chip forvekslet på to dyr i et kull og tastefeil av chipnummer på et dyr.

I tilfeller hvor to valper er forvekslet trenger vi et skjema for hver valp.

Skjemaet kan lastes ned her. Fyll ut skjemaet og send til oss pr epost til; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .
Dersom det gjelder feilregistrering av en NKK-registrert hund sendes skjema til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Når dette er endret hos NKK, så vil dette automatisk bli oppdatert i DyreIDs register.

Skjema for Feilregistrert mikrochip.
Løste dette problemet ditt? Hvis ikke, gå til kontaktskjemaet.

Innlogging Min side DyreID for veterinær / klinikk

Logg inn via Min side

Brukernavn: telefon nr eller e-postadressen din.

Passord: Har du ikke mottatt passord, så klikk «Glemt passord» og følg instruksen videre.

Er du ikke registrert hos oss som veterinær/klinikk så må du sende oss kontaktdataene dine, samt veterinærnr (4-sifret) og hvilken klinikk du er tilknyttet. Informasjonen sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Min side som veterinær/klinikk og dyreeier

Har du også en Min side som dyreeier og er registrert med samme telefon nr og e-post som veterinær/klinikk, så vil du få opp alternativene når du logger inn – og du velger da hva du ønsker å logge inn som ved å klikke på enten «logg inn som veterinær, klinikk eller dyreeier».


Løste dette problemet ditt? Hvis ikke, gå til kontaktskjemaet.

Pyramidion diagnoseregister i Vetserve

Hvordan komme i gang?

1) Fra journal: klikk deg inn i diagnoseregisteret (kikkert-symbol)

2) Aktiver “DyreID Pyramidion” som klinikkens standard diagnoseregister

Hvordan sende inn tilbakemeldinger i Vetserve


Løste dette problemet ditt? Hvis ikke, gå til kontaktskjemaet.

Pyramidion diagnoseregister i Sanimalis

Hvordan komme i gang?

1. Gå til System > System > Entreprise Settings > Aktiverte moduler > Use Pyramidion Diagnoses registry synchronization. Sett på haken her:

2. Når du har gjort dette, vil du i selve diagnoseregisteret se en ny knapp for å lese inn registereret:

Aktiver knappen «Sync Diagnoses». Det tar ca. 1-2 minutter å få inn Pyramidion, og samtidig fjernes det gamle SVF registeret. Når dette er gjort vil det også kjøres et automatisk søk etter nye diagnoser som tilkommer registeret. Dette søket går én gang i uka. Informasjon om nyheter i registeret fås ved henvendelse til DyreID. Diagnosene i gamle journaler ligger der slik de har vært ført tidligere.

3. For å komme i gang med å innrapportere diagnoser til DyreID må du først ha en avtale med DyreID om dette, og så må du gjøre følgende (per klinikk):

Gå til System > System > Clinic Settings > Generelt > Send diagnosis statistical data. Sett på haken her:

Innrapporterinen av diagnoser til DyreID er automatisk og kjøres en gang per døgn. En diagnose må være skrevet inn minst 24 timer før den kan bli sendt. Hver veterinær/klinikk må tegne en egen avtale med DyreID om dette. Mer informasjon om dette får du hos DyreID.

4. Feedback på innholdet i Pyramidion gjør du slik:

Du må stå i den journalen, og har åpnet diagnosedelen med den diagnosen, du ønsker å sende inn en kommentar om. Du må stå på linja for selve diagnosen og trykk deretter på den gule knappen helt til høyre på linja «Send tilbakemelding». Når denne aktiveres kommer du rett inn på Pyramidions nettside hvor du kan legge på din kommentar og sende inn:


Løste dette problemet ditt? Hvis ikke, gå til kontaktskjemaet.

Har du spørsmål?

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID også er søkbart i hele Europa.