Vi svarer deg om ID-merking.

Hvorfor bør jeg ID-merke?

Hvis du har et dyr du er glad i og som du ikke vil skal forsvinne bør du absolutt ID-merke. Det er en varig og sikker merkingsmetode.

Hvor og hvordan gjøres det?

Dette gjøres hos veterinæren. Finn din nærmeste veterinær. Veterinæren injiserer en liten kapsel under huden på dyret. Inne i kapselen ligger en mikrochip, som er programmert med et nummer.

Gjør det vondt for dyret?

Id-merking med mikrochip er ikke smertefull og kan sammenlignes med å få en vaksine. Dette kan gjøres allerede på valpestadiet.

Hvordan kan mitt dyr komme til rette?

For å finne ut hvem som er dyrets eier, må dyret forflyttes til nærmeste skanner for å avlese id-nummeret. Slike skannere blir mer og mer utbredt hos veterinærene.

Hva er DyreID?

DyreID (tidligere Dyreidentitet) er den primære aktøren for digital identifisering av kjæledyr i Norge og en aktiv pådriver for sikring av dyrs identitet gjennom digital merking. DyreID er eiet av Den norske Veterinærforening og har siden stiftelsen i 1993 driftet et sentralt dataregister over alle ID-merkede kjæledyr i Norge.

Hvorfor finner jeg ikke mitt dyr når jeg søker?

Hvis du ikke får opp treff når du søker på ditt dyrs ID-nummer, anbefaler vi at du tar kontakt med veterinæren som har utført selve merkingen og sjekker status hos denne. Vi anbefaler i tillegg at dette rapporteres inn til oss ved å sende en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Kan jeg endre adresse og telefonnummer senere?

Endring av adresse og telefonnummer kan du enkelt endre og oppdatere på «Min side». Dette gjelder ikke eierskifte, hvor spesielt skjema må fylles ut og sendes per post eller e-post.

Kan jeg endre eier på et registrert dyr?

For å foreta eierskifte må du fylle ut skjemaet ”Melding om eierskifte”, last ned som Word-fil. Skjemaet sendes inn til DyreID.

Hvordan kan jeg registrere et dyr som har microchip fra utlandet?

For å registrere et dyr fra utlandet må du oppsøke en veterinær som kan lese av ID-nummeret på dyret ditt og fylle ut et skjema som sendes til oss.

Hvorfor har jeg ikke fått mitt ID-kort?

Vi sender ikke ut ID-kort lenger, men har gått over til elektronisk ID-kort, for å gi våre brukere fleksibilitet. Du som dyreeier har full tilgang til egne data lagret på ett sted på «Min side» og kan laste ned ID-kortet derfra.

Kontakt oss

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID (Dyreidentitet) også er søkbart i hele Europa.